הכירו את סלי ארקדש-יחזקאל
סלי שותפה בצוות פיתוח תכנים וחומרי לימוד בעמותת קדמה. פעילה חברתית ושחקנית אקטיביסטית באנסמבל "הפרחות" ביפו.
עמותת קדמה לשוויון בחינוך היא עמותה חינוכית-חברתית הפועלת למען השוויון והצדק החברתי בישראל בדרך של חינוך. העמותה מלווה ותומכת בבתי ספר הפועלים בקהילה עם רמת חינוך גבוהה, עם זיקה למסורת ולתרבות של התלמידים, ועם תפיסת עולם חברתית-שוויונית. כמו כן, העמותה מפתחת חומרי למידה עם אג’נדה של צדק חברתי, ומכשירה מורות/ים המאמינות/ים בשינוי חברתי בדרך של חינוך. אנחנו 5 נשות צוות בעמותה שפועלות ביחד, אני מרכזת את קהילת בוגרי ובוגרות ביה"ס קדמה בירושלים וגם שותפה בפיתוח, הפקה והפצה של החומרים, ההשתלמויות והכנסים שלנו לנשות ולאנשי חינוך.
העשייה החינוכית שלי:
מאז ומתמיד אני בתחום החינוך בכל מיני מסגרות ופעולות שלקחתי בהן חלק. גם בתוך בתי ספר במסגרת פרויקטים כמו אומ"ץ או תכניות של מכון ברנקו וויס, בתכניות מנהיגות לסטודנטים ולסטודנטיות, ביחידה לקידום נוער וכמובן בעמותת קדמה שבה אני פועלת יותר מ -12 שנים.
תהליך חינוכי משמעותי שהובלתי:
אני מרגישה שכל מעשה חינוכי קטן כגדול, לפרט או לקבוצה הוא מעשה משמעותי. מאוד אוהבת את העבודה עם בוגרי ובוגרות קדמה שאנחנו מנסות לעודד אותם/ן להמשיך ללימודים גבוהים ולרכוש השכלה גם אחרי שסיימו את ביה"ס. זה צעד שלא מובן מאיליו עבורם/ן ולפעמים צריך לעבור משוכות חיצוניות ופנימיות. וכשזה קורה בסוף ואפילו ממשיכים/ות הלאה לתארים מתקדמים – זה מדהים.
הדבר הראשון שהייתי משנה במערכת החינוך בישראל:
הייתי רוצה שתהיה מערכת חינוכית שוויונית שבה הרקע הכלכלי או החברתי הוא לא פקטור להצלחה. שהמשאבים, התנאים, מערכת הציפיות וכל המסרים הסמויים והגלויים משדרים לך שאת/ה יכול/ה להצליח ולא משנה מאין באת. זה דורש לשים את סוגיית הפערים וחוסר השוויון בראש סדר העדיפויות.
מה מקים אותי מהכורסא?
תופעות מקוממות של חוסר צדק, של גזענות, של התנשאות או הנמכה של אדם או קבוצת זהות אל מול אדם או קבוצה אחרת.
מה יקרה במעגל השיח והפעולה שאוביל במפגש האקטיביסטים באורנים?
נבחן ביחד אילו פעולות אנחנו יכולות/ים להוביל כנשות ואנשי חינוך בזירות שונות כדי לקדם שוויון בביה"ס ובכיתה ומה האתגרים המרכזיים שלנו. נלמד מתוך פרקטיקות שקיימות גם אצלנו בקדמה וגם מהמשתתפים/ות במעגל שלנו, ונציע כיוונים חדשים של עשייה.