לאורך כ-30 גיליונות של מגזין קמה שיצאו לאור עד כה ראיינו לא מעט מנהלי בתי-ספר בנושאים של מנהיגות, קהילה ובניית שותפות. בחרנו לקבץ כאן מספר שיחות עומק שערכנו עם מנהלים, אשר פותחות צוהר לאופן שבו הם רואים את המעשה החינוכי מפרספקטיבה של מנהיגות, הובלה ושותפות.
עם שחר פינשטיין, מנהל בית-הספר השכונתי 'שפירא' בתל אביב-יפו, שוחחנו על התפיסה של בית-הספר בקהילה ועל הפרקטיקה של ניהול בית-ספר שנמצא באינטראקציה מתמדת עם השכונה שבה הוא ממוקם. דיברנו על האתגרים שניצבו בפניו כיזם וכמבצע של הרעיון, כיצד רתם לחלום את אנשי השכונה ואת הרשות והאם לדעתו ניתן לשכפל את המודל גם לשכונות וערים אחרות.
להאזנה לראיון עם שחר פינשטיין ולהרחבה על מודל בית הספר הקהילתי בשכונה
את דורון ויינברג, מנהל בית-הספר 'טשרניחובסקי' בחיפה, פגשנו בעקבות מהלך של פיתוח מודל חינוכי ייחודי לבית-הספר – 'פה-אתיקה'. כיום בית הספר סיים את שלב ההטמעה של המודל והוא נמצא בתהליך של הפצתו לבתי ספר אחרים, תהליך שהגיע אפילו למערכת החינוך בסין. שוחחנו עם דורון על התהליך של פיתוח המודל, כאשר המנוע הפנימי לפיתוח היה התשוקה והרצון לשינוי שבאו מתוך צוות בית הספר עצמו.
לראיון עם דורון ויינברג
עם מייגן קריקו (Meghan Carrico) מונקובר, קנדה, ושון בלאמי (Sean Bellamy) מאשברטון, בריטניה, שניהם מנהלי בתי-ספר ותיקים, ניהלנו שיחה מרתקת על אוטונומיה בחינוך – כיצד היא באה לידי ביטוי במערכות החינוך שבהן הם פועלים, מהם היתרונות והאתגרים שהיא מביאה וכיצד ניתן לנהל מהלך נכון של הענקת אוטונומיה רחבה יותר למנהלים ולצוותים בבתי-ספר.
לראיון המלא עם מייגן ושון
הראיון עם ד"ר חסן אגבריה, מנהל בית הספר הדו-לשוני 'גשר על הואדי' בכפר קרע, התקיים קרוב מאוד לסיומו של מבצע 'שומר חומות' ותחת ההשפעה העזה של ההתנגשויות בין ערבים ליהודים שהתרחשו במהלך המבצע. שוחחנו על מנהיגות והובלה בתוך מציאות מורכבת של מוסד חינוכי רב-תרבותי ועל האופן שבו הוא וצוותו מקיימים לאורך שנים מציאות שבה תלמידים משתי חברות שונות, המדברים שפות שונות, לומדים וחיים יחד כחלק מקהילה שלמה.
לראיון עם ד"ר חסן אגבריה